ZOEK ARTIKEL:

Telefoonnummer
usb memorystick met Mac OS X 10.7

Apple zorgt bij deze variant van het besturingsysteem voor eerst maal voor een USB stick variant.

OS X 10.7, genaamd Lion, werd in oktober 2010 door Steve Jobs aangekondigd tijdens het mediaspektakel 'Back to the Mac'. Deze nieuwe versie van OS X is op 20 juli 2011 op de markt gebracht. OS X bevat meer dan 250 nieuwe toevoegingen. Veel wijzigingen en toevoegingen zijn gebaseerd op de werking van iOS. OS X wordt vanaf deze versie zonder het voorvoegsel 'Mac' genoemd.[bron?]

Belangrijke UI-wijzigingen en toevoegingen zijn: Launchpad (startscherm voor alle applicaties, zoals het home-scherm op iOS-apparaten), automatisch verborgen schuifbalken, ondersteuning van multiple full-screen apps, Mission Control (overzichtelijke samenvoeging van Exposé, Spaces, Dashboard en full-screenapplicaties) en uitgebreide ondersteuning voor 'gestures' (touchpad-gebaren).

Verder zullen het systeem en de programma's altijd starten in de staat waarin ze eerder afgesloten zijn. Ook is het standaard niet nodig om documenten of projecten op te slaan; dit wordt zonder tussenkomst van de gebruiker afgehandeld door OS X. Met Versions is het eenvoudig mogelijk om de huidige versie van een document te vergelijken met oudere, automatisch opgeslagen, versies. Deze weergave is vergelijkbaar met Time Machine en is met name geschikt om oude gedeelten van het document te kopiëren naar de huidige versie.

In OS X 10.7 Lion is de support voor Rosetta stopgezet; de PowerPc apps zijn in Lion niet meer bruikbaar. Ook is de applicatie Front Row niet meer beschikbaar.

Ook bevat OS X 10.7 Lion een nieuwe versie van het standaardmailprogramma Mail. De belangrijkste wijzigingen hierin zijn: een nieuwe intelligente zoekfunctie, een lijstweergave van alle mailtjes met inleiding zoals ook in iOS het geval is en een nette weergave van conversaties (meerdere replies/thread).

OS X 10.7 Lion is 3,74 GB groot en is voorlopig alleen beschikbaar via de Mac App Store. Vanaf augustus 2011 zal het daarnaast worden geleverd op een USB-stick.[1]

Bron http://nl.wikipedia.org/wiki/Mac_OS_XKlik hier om terug te gaan naar het nieuwsoverzicht